"Pisica alba, pisica neagra"

23 Iulie 2017, Bucuresti 

Pe o strada linistita din Bucuresti, la terasa etajului unei case cu aer italian, vad aproape in fiecare seara, ca niste bibelouri intr-un magazin de antichitati, doua splendide pisici: una alba si una neagra.
Seara de seara felinele stau asezate in acelasi loc, cu spatele spre strada, iar cozile lor atarna lenese pe marginea terasei si se misca in ritm precis de pendul. In linistea serii, prin fereastra deschisa, razbate glasul unui comentator de stiri:

"-Si acum, titlurile serii: Guvernul renunta la impozitul pe cifra de afaceri". Cu un gest lent, pisica alba isi intoarce delicat spre noi, capul frumos si rotund si ne priveste lung si somnoros...

"-Guvernul face simulari pentru a vedea care este impactul introducerii unei taxe de solidaritate pe veniturile mari, care ar viza, daca va deveni realitate, persoanele fizice si nu persoanele juridice" . Si ca prin minune, pisica neagra se intinde, apoi se ridica si se inalta ca un arc, casca lenesa, lasand sa i se vada doi colti albi si ascutiti.

Apoi, cozile lor ca de umbrela se intersecteaza gratios, de parca ar poza pentru celebrul desen animat al lui Disney si mai ca te-ai astepta sa le auzi pe Si si Am, cantand in ritmul Asiei indepartate:

"We are the siamese if you please, We are the siamese if you don't please..."

Pisica alba, pisica neagra...