D-le Ministru, unde sunt manualele de clasa a V-a?

12 noiembrie, Bucuresti

Acum doua luni la reinceperea anului scolar, scriam ca elevii de clasa a V-a sunt din nou supusi

experimentelor Ministerului Educatiei -lipsa manualelor, programa noua din pacate nembunatatita si noile inventii (manualul de sport si compendiul). 

Dl Pop ne-a promis in mod public, ca asa zisul compendiu este doar o "masura de avarie" de    6-8 saptamani, pana cand vor fi gata manualele unice pe care, "artizanii" din ministerul pe care-l conduce si cu mana si cu genunchele, nu au fost capabili sa le pregateasca tiparirea la timp... 

Cele 8 saptamani au trecut, timp in care, in orele de sport ridicolul e la cote maxime (genoflexiunile, asezarea in sir indian si ridicarea la spaliere se fac dupa noul manual) informatica se face fara ca elevii sa atinga calculatorul desi laboratoarele de informatica exista, iar toate celelalte materii, dupa noul compendiu plin de greseli.

Problema e ca si putina informatie din acest compendiu - asa plina de greseli - a fost deja predata in intregime iar la cele mai multe materii, dascalii si elevii nu le-au primit pe cele noi. Cum si auxiliarele sunt interzise tot de Dl Ministru, profesorii se vad pusi in situatia de a fi maestrii improvizatiei ...

Pe buna dreptate, atat ei cat si parintii isi pun intrebarea cat va ma dura aceasta intarziere, pentru ca toata materia va trebui recuperata si ghiciti ce Domnule Ministru, aceasta se va face tot pe spinarea elevilor care vor fi bombardati cu informatii intr-un timp foarte scurt, pentru a se ajunge cu predarea la zi. Ma refer la obiectele grele si importante, precum limba romana, matematica sau biologie. 

Pentru elevii de clasa a V-a, la toate materiile programa a fost modificata si din pacate nu in bine: ele sunt fie mai incarcate si mai dificile pentru nivelul lor de intelegere (ex matematica, biologia) , fie lipsite de informatii de baza pentru pregatirea lor corespunzatoare la acea materie (notiuni intregi de gramatica a limbii romane au fost eliminate).

In era internetului si a echipamentelor mobile, ne intrebam de ce Domnule Ministru nu puneti la dispozitie elevilor si dascalilor, variantele electronice ale manualelor, astfel incat acestia din urma, sa poata continua predarea materiilor ? 

Cumva nici acestea nu sunt pregatite?